English (United Kingdom)Croatian(HR)Deutsch
Vsmart Extensions

Pretraga

Otok Rab - Gastronomija

Koliki bi turistički gradovi bili sretni da se nalaze na mjestu tolikog izobilja kao Rab. Plodna rapska zemlja sa svojim plodovima i okolno more bogato izvrsnom ribom i prvoklasnim škampima temelj su rapske gastronomske ponude koju karakterizira zdrava mediteranska kuhinja. Gastronomska je ponuda ovdje toliko bogata i ekološki određena da je postala i dio suvenirske ponude otoka. Najsvježija riba i plodovi mora, Rapska torta, kolač jedinstvena okusa kakav se na otoku proizvodi već više od osamsto godina,  ekološki uzgojene masline, smokve, grožđe, med prepoznatljive su rapske delicije na jelovnicima mnogobrojnih rapskih restorana, gostionica i konoba popraćene iskustvom i tradicijom vrsnih majstora kuhinje.

Otkriti rapsku gastronomsku ponudu i proniknuti u njene detalje vrijedan je poduhvat koji će vas nagraditi puninom užitka.

Ekoloski proizvodi

Rab je otok mirisa i boja prirode, aromatičnog, začinskog i ljekovitog bilja, visokokvalitetnih vina, prošeka i rakije, meda i proizvoda od meda, levande,  Rab je otok vrlo visoke insolacije sa čak 2480 sunčanih sati godišnje, 150 sunčanih dana godišnje bez oblačka dok je samo 15 dana samo potpuno naoblačeno pa takvi klimatski uvjeti uvelike utječu i pridonose ekološkoj proizvodnji i osnovnom pristupu u stvaranju ekoloških proizvoda.