English (United Kingdom)Croatian(HR)Deutsch
Vsmart Extensions

Pretraga

Otok Rab - sport i rekreacija

Upravo razvedenost i raznolikost otočkog arhipelaga, nudi sportašima rekreativcima mjesto ugode, rekreacije, wellnesa  i zdravog života: 157 km biciklističkih staza, 144 km pješačkih staza, 5 ronilačkih centara, dvadeset teniskih igrališta, pet igrališta za male sportove,  sportsku dvoranu, igralište za paintball, seekayak, lov i ribolov, sportovi na moru.  Rekreacijsku ponudu nadopunjuju  manje ili veće charter flote, brzih i sporih brodova koji će vas u vrlo brzom vremenu dovesti do tajnovite uvale za uživanje u aktivnom odmoru.

Biciklizam i pjesacenje

Rab je otok sunca, mora i ljepote ijedan od najzelenijih otoka hrvatskog Jadrana. Brojne šetnice i biciklističke staze vode na atraktivne lokacije otoka i mogućnost su za uživanje u prirodnim ljepotama raznolikog mediteranskog krajolika i za aktivni i rekreativni odmor. Rab je deveti po veličini otok hrvatskog Jadrana. Dužina otoka je 22 km od rta Sorinj do rta Glavina. Širina otoka je 11 km. Ukupna dužina biciklističkih staza na otoku Rabu je 157 km. Ukupna dužina pješačkih staza na otoku Rabu je 144 km.

Lov i ribolov

U vodama oko otoka Raba možete se diviti bogatstvu kolonija riba i školjaka. Uz ribolovnu dozvolu svaki posjetitelj može uživati i u čarima ribolova.
Na poluotoku Kalifront nalazi se i otvoreno lovište kojim gospodari Šumarski fakultet iz Zagreba u svrhu znanstveno istraživačkog rada.

Izleti

S obzirom na zemljopisni položaj i veličinu našega otoka, rijetka su odredišta koja se mogu pohvaliti blizinom lokacija kojima upotpunjujemo ukupnu turističku ponudu otoka. Naime, razgled starogradske jezgre u trajanju od sat i pol vremena nikoga neće ostaviti ravnodušnim, razgled cijeloga otoka, brodski izleti, poludnevo ili cjelodnevni, oko cijelog otoka, do susjednih otoka a svi sa mogućnošću kupanja nude poseban užitak provoda na brodu na moru,  mogućnost posjeta Nacionalnog parka Plitvice i Paklenica, Parka prirode Sjeverni Velebit,  tri Ličko Velebitska bisera u zaleđu i nadohvat otoka Raba.